Voormalige basisschool De Touwladder te koop

Het karakteristieke schoolgebouw aan de Schoolstraat in Wierden gaat 20 april 2020 in de verkoop.  Geïnteresseerde partijen kunnen tot 22 juni 2020 een plan met bod indienen voor het gebouw, dat veel Wierdenaren kennen als voormalige basisschool De Touwladder. Aan de verkoop heeft de gemeente wel een aantal specifieke voorwaarden verbonden.

De koper verplicht zich er onder andere toe om het gebouw te verduurzamen en om het monumentale karakter te behouden. Dat betekent onder andere dat sloop en nieuwbouw niet tot de mogelijkheden behoren. Een uitbreiding of een interne verbouwing van het gebouw kan wel, als het past binnen de regels van het huidige bestemmingsplan.

Dat betekent meteen dat het gebouw in de toekomst, net als nu, alleen gebruikt kan worden voor maatschappelijke doeleinden. “Dat biedt heel veel mogelijkheden”, vertelt wethouder Johan Coes. “Daarbij kun je denken aan een woonzorgcomplex of een kinderdagverblijf, maar een culturele of sportieve functie of dienstverlening zou ook kunnen. Op deze plek komen in elk geval geen winkels of kantoren, dat past niet.”

Planning

Tot 31 juli 2020 zijn enkele lokalen in het voormalige schoolgebouw nog in bruikleen bij BSO De Kajuit en De Poel Coaching, maar uiterlijk 1 september 2020 zal de gemeente de sleutel overhandigen aan de nieuwe eigenaar.  Uiterlijk twee jaar later moet het pand dan in gebruik genomen worden.

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd in  het voormalige schoolgebouw aan de Schoolstraat in Wierden? Neem dan contact op met de verkopende makelaar:

Roy Duijn van Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars
Hoedemakerplein 1
7511 JR Enschede
tel. 053 485 22 44
bedrijfsmakelaars@snelderzijlstra.nl
www.snelderzijlstra.nl

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 11 en 15 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
e j u w e b i r a r u x u f a