Vernielingen buitengebied Notter – Zuna

Dit item is verlopen op 31-12-2019.
Foto van dubbel gevouwen verkeersbord

De schade bedroeg in juli en augustus 2019 in totaal 5300 euro.

In de afgelopen maanden is er veel vernield in het buitengebied rond Notter en Zuna. Bushokjes, lantaarnpalen, straatnaamborden en routepaaltjes zijn zodanig beschadigd dat ze vervangen moesten worden. De gemeente roept getuigen op om zich te melden bij de politie.

De schade is groot: de gemeente heeft in juli en augustus 5300 euro uitgegeven om beschadigde verkeersborden te vervangen. En daar blijft het niet bij: ook de busmaatschappij en de Regio Twente hebben schade.

Bel de politie

Wij vragen iedereen die wel eens in het buitengebied van Notter en Zuna komt om extra alert te zijn – vooral in het weekend. Ziet u dat iemand een verkeersbord, lantaarnpaal of iets anders vernielt? Meld het dan bij de politie. Heeft u kinderen in de uitgaansleeftijd die wel eens door het buitengebied fietsen of rijden? Vraag hen dan ook om contact op te nemen met de politie als ze getuige zijn (geweest) van vernielingen. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844. Zijn de daders nog bezig? Bel dan 112, zodat de politie snel kan reageren.

De gemeente doet altijd aangifte bij de politie als er iets vernield wordt. Als de daders worden gevonden, moeten zij de schade vergoeden. Dat kan oplopen tot meer dan 150 euro per verkeersbord.

Reacties (0)