Vanaf 24 april beperkte openstelling Twentse vakantieparken en campings

(Update 29 april 2020) De voorzitter van de Veiligheidsregio Twente, Onno van Veldhuizen, heeft besloten dat vakantieparken en campings in Twente voor een deel van de bezoekers opengesteld kunnen worden. Hiermee volgt Twente de landelijke lijn.

“Het gaat dan om accommodaties die beschikken over eigen sanitaire voorzieningen, zoals toilet, douche en stromend water. Deze versoepeling gaat in per vrijdag 24 april aanstaande”, aldus Onno van Veldhuizen. Algemene faciliteiten zoals centrale douche- en toiletgebouwen, zwembaden en kantines blijven gesloten. 

Onno van Veldhuizen benadrukt dat deze versoepeling kan worden doorgevoerd omdat de druk op de Twentse gezondheidszorg de afgelopen periode is afgenomen. De druk op de Twentse zorg is afgenomen dankzij de inspanningen van alle Twentenaren en het goede naleven van de maatregelen. “Ik blijf benadrukken dat het belangrijk is dat we ons aan deze geldende basisregels houden. Dus blijf zoveel mogelijk thuis, was je handen regelmatig en houd 1,5 meter afstand”.

Vragen en antwoorden

Op de website van de Veiligheidsregio Twente staat een lijst met vragen en antwoorden:

Vragen en antwoorden over recreatie en toerisme

Noodverordening

Sinds 29 april 2020 is er een nieuwe noodverordening van kracht. Hierin is ook het verbod op openstelling van sanitaire voorzieningen opgenomen. De noodverordening vindt u op de website van de VRT: https://vrtwente.nl/actueel/nieuwe-noodverordening/

Landelijke maatregelen

Voor uitgebreide informatie over de landelijke maatregelen verwijzen we naar de website van de rijksoverheid. Wilt u de landelijke maatregelen in één overzicht zien? Bekijk dan de poster van de rijksoverheid.

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 15 en 12 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
i z i t a p e l i j a c a v a