Openbare laadpalen voor elektrische auto op aanvraag geplaatst

Inwoners met een elektrische auto maar zonder eigen oprit, kunnen gratis een laadpaal aanvragen.

Inwoners met een elektrische auto, die geen mogelijkheid hebben om op eigen terrein hun auto op te laden, kunnen nu kosteloos een laadpaal aanvragen. Dit is mogelijk door een subsidie van de provincie Overijssel.

Via www.openbaarladen.nl kunnen inwoners van de gemeente Wierden een aanvraag indienen. Het proces van de beoordeling van de aanvraag tot aan het uiteindelijk plaatsen van de laadpaal wordt door één bedrijf behandeld. In overleg met de gemeente wordt er gekeken naar een geschikte locatie. De locatie bevindt zich altijd binnen een straal van 250 meter van het woonadres van de aanvrager. De gemeente bepaalt uiteindelijk de definitieve locatie en wijst de parkeerplaats aan.

Het aantal laadpalen op openbare locaties is in de gemeente Wierden nog erg beperkt. Met de toename van het aantal elektrische auto’s zijn meer laadpunten noodzakelijk. Met deze regeling wordt het voor inwoners met een elektrische auto, zonder eigen oprit, mogelijk hun auto in de buurt op te laden. “Op deze manier kunnen we vraaggericht de locaties van de laadpalen bepalen en wordt het  aantal openbare laadpalen uitgebreid. Een win-winsituatie”, licht wethouder Richard Kortenhoeven toe. 

Reacties (2)

Door Kris van der Elst, 02 05 2019 om 16:46
De Korianderhof is een lange straat waar geen laadmogelijkheden zijn. Is het een optie om hier een aantal laadpalen te plaatsen?
K.van der Elst
Korianderhof 255 te Wierden.
Door Linda, 02 05 2019 om 17:00
Beste Kris, bedankt voor uw bericht. Ik heb u een mail gestuurd met meer informatie, aanvragen gaan namelijk via de website www.openbaarladen.nl. Met vriendelijke groet, Linda van der Hauw (team communicatie)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 15 en 13 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
o l a r i d i g e q o k i d o