Oorlogsgraven verlicht tijdens kerstavond

Dit item is verlopen op 02-12-2019.

 Op kerstavond (24 december 2018) worden voor de eerste keer op de oude algemene begraafplaats aan de Appelhofstraat in Wierden grafkaarsen aangestoken.

Met het branden van deze kaarsen herdenken we hen die ruim zeventig jaar geleden hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. Dit is een landelijke initiatief "lichtjes op oorlogsgraven" om op kerstavond stil te staan bij hen die vielen voor onze vrijheid en een lichtje te plaatsen bij de graven. Op de Canadese begraafplaats in Holten doen ze dit al ruim 25 jaar en sinds 2015 wordt dit landelijk opgepakt door diverse vrijwilligers (inmiddels al op ruim 270 locaties).

Op de begraafplaats liggen 21 bemanningsleden van vliegtuigen welke in de gemeente Wierden zijn neergekomen. Tevens zijn er nog 8 graven van andere oorlogsslachtoffers en 1 graf van Rico Matheu Herald Bos, in 1993 omgekomen in Cambodja.

Lijkt het u mooi om op 24 december 2018 hier bij te zijn en samen met ons deze lichtjes te ontsteken!? We verzamelen om 17.00 uur op de parkeerplaats van Zwembad de Kolk (Dikkensweg, Wierden) en lopen vanaf daar naar de begraafplaats. Vergeet uw zaklamp niet mee te nemen!

Informatie over de landelijke lichtjesactie vindt u op: www.lichtjesopoorlogsgraven.jimdo.com.

Reacties (0)