Nieuw beleid voor standplaatsen

Het nieuwe beleid ligt vanaf 13 februari zes weken ter inzage.

De gemeente gaat het beleid voor standplaatsen aanpassen. Belangrijke wijziging is dat de gemeente onder andere een beperkt aantal locaties aanwijst die gebruikt kunnen worden als vaste standplaats voor een kraam, zoals een vis- of loempiakraam. Andere locaties komen dan niet meer in aanmerking voor een vergunning.

In de praktijk betekent het nieuwe beleid dat de meeste kramen op dezelfde locatie kunnen blijven staan als waar zij nu staan. Op termijn komt de locatie bij de Jumbo in Wierden te vervallen. In plaats daarvan wordt een nieuwe locatie aangewezen op het Binnenhof. Hier zou een vaste kraam kunnen komen. Onderaan dit bericht vindt u kaartjes van de verschillende standplaatsen.

Daarnaast wordt een vergunning verleend voor maximaal 3 jaar en mag een standhouder maximaal 3 aaneengesloten dagen op een standplaats staan. Op de andere dagen (met uitzondering van de zondag) hebben we dan de mogelijkheid een vergunning te verlenen aan een andere standhouder.

Open concept standplaatsenbeleid

Reageren

Wilt u reageren op de plannen van de gemeente? Dat kan op drie manieren:

Reacties (1)

Door G. Strampel, 05 03 2020 om 10:54
M.,
Is er voldoende onderzoek naar gedaan, m.b.t. stankoverlast? Mijn balcon grenst aan het Bonnenhof en het zou ontoelaatbaar zijn dat daar hinder wordt ondervonden van stank, of
restafval. Dat laatste trekt ook ongedierte aan!

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 14 en 13 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
u s o s a m o p a k o b a k o