Nader kennismaken: onze erfcoaches

Dit item is verlopen op 31-10-2019.
Foto van Agnes Mentink en Angela Pigge

Sinds een paar maanden zijn Agnes Mentink en Angela Pigge aan de slag als erfcoach in ons buitengebied. Tijd voor een nadere kennismaking.

Angela en Agnes helpen bewoners in het buitengebied om na te denken over de toekomst van hun erf. Graag stellen wij Agnes en Angela aan u voor.

Erfcoach Agnes Mentink

Agnes Mentink is thuis in het buitengebied. Ze is, als jongste van tien kinderen, opgegroeid op een boerderij. Het was niet vanzelfsprekend dat ze boerin zou worden, dat kwam pas nadat ze haar man leerde kennen. Hij leerde haar ervaren dat het boerenleven goed te combineren is met de rest van de samenleving. Als fulltime boerin besloot ze om bestuurstaken op te pakken en studies te volgen. Zo deed ze ervaring op in gemeenteland. Sinds 2006 is ze als gebiedscoördinator actief in het buitengebied waarbij ze haar kennis van de agrarisch sector en gemeentelijke organisaties goed kan combineren om mensen die wonen en werken in het buitengebied te helpen.               

“Als iemand vragen heeft of meer informatie wil, kan hij/zij gewoon contact opnemen. Soms is even bellen genoeg, maar we kunnen ook een afspraak maken op locatie”, aldus Agnes Mentink.

Erfcoach Angela Pigge

Haar jeugdjaren bracht Angela Pigge door op een melkveehouderij in Bornerbroek. Hoewel daar haar liefde voor het landelijke gebied en de mensen die er leven is begonnen, wilde Angela Pigge eerst meer van de wereld zien. Na negen jaar gewerkt te hebben bij Oad Reizen besloot ze samen te gaan werken met haar vader, die inmiddels makelaar/taxateur in het buitengebied was geworden. Ze specialiseerde zich in landelijk en agrarisch vastgoed en ging aan de slag bij het Waterschap Vechtstromen. Door haar werk zag ze de ontwikkelingen die er speelden op het platteland en raakte ze er van overtuigd dat bewoners van het buitengebied behoefte hebben aan een onafhankelijk aanspreekpunt die hen op weg helpt in al die ontwikkelingen. Ondersteund door opleidingen tot coach, masseur en mediator en een eigen coachpraktijk, voelde ze de behoefte om het landelijk gebied en haar bewoners, ruimer van dienst te zijn en dieper in te gaan op dat wat er werkelijk speelt op een erf.

“In principe maakt elk gesprek het verschil; soms is één gesprek voldoende, soms volgt een heel proces. Neem contact met me op als je vragen of plannen hebt, zorgen of belemmeringen ten aanzien van je huidige situatie of ten aanzien van je toekomst”, vertelt Angela Pigge.

Contact met de erfcoach?
Heeft u vragen of wilt u graag van gedachte wisselen met een van onze erfcoaches? Dan kunt u contact opnemen met Agnes Mentink (telefoon: 06-20736463, e-mailadres: agnes@mentinkadvies.nl) of Angela Pigge (telefoon: 06-29504886, e-mailadres: angela@buitenimpuls.nl) Meer informatie over de erfcoaches en hun werk vindt u op www.wierden.nl/erfcoaches.

www.wierden.nl/erfcoaches

Reacties (0)