Interview met wethouder Johan Coes

Dit item is verlopen op 12-06-2020.
Foto van wethouder Johan Coes

Het is inmiddels een jaar geleden dat Johan Coes wethouder werd van onze mooie gemeente. Wij willen hem graag beter leren kennen en legden hem daarom een aantal vragen voor:

Wat is het mooiste plekje in de gemeente Wierden?

Als natuurliefhebber vind ik het mooiste plekje de natuurgebieden die de gemeente Wierden rijk is, zoals onder meer het Wierdense Veld en de Zunasche Heide.

Je bent nu een jaar wethouder in Wierden. Wat is jou het meest opgevallen in dat jaar?

Dat zowel Wierden als Enter dynamisch en krachtig zijn, de gemoedelijkheid van de bewoners in de dorpen en buurtschappen en dat de gemeente Wierden veel ambities heeft.

Wat wilde je als kind worden?

Mijn droomberoep was politieagent. Die wens is ook in vervulling gegaan. Deze start van mijn loopbaan heb ik ervaren als een waardevol fundament.

Wie was je grootste idool als kind?

Langebaanschaatser Ard Schenk, een geweldig sportman.

Stel dat je alles zou kunnen leren. Wat zou je dan nog willen leren? En waarom?

Ik ben onder andere geïnteresseerd in de medische sector. Het beroep van (specialistisch) arts lijkt mij enorm boeiend en uitdagend. Mede kunnen bijdragen aan de gezondheid van de mens.

Wat is je favoriete tijd van het jaar? En waarom?

Ik vind eigenlijk alle jaargetijden hun charme hebben. Maar ik kan genieten van de  lange avonden in mei en juni om buiten te zijn in de natuur, bij mijn pony’s.   

Wat is de belangrijkste les die jij ooit hebt geleerd? En van wie heb je die les geleerd?

Van mijn direct leidinggevende bij de rijkspolitie heb ik geleerd: vertrouw op jezelf, trek je eigen plan en benut je kwaliteiten.  

Hoe drink jij je koffie?

De uitspraak van Herman Finkers spreekt mij wel aan: zwarte koffie met gebak! J  Maar het gebak laat ik toch zoveel mogelijk achterwege!

Waar verbaas jij je wel eens over?

Dat de mensen zich soms zo druk kunnen maken over, in mijn optiek, futiliteiten. Gelukkig ervaar ik ook dat veel mensen omkijken naar elkaar en dat vrijwilligerswerk een belangrijke pijler is in onze samenleving.

Als je een half uur vrije tijd hebt, hoe besteed je die vrije tijd dan het liefst?

Samen met mijn vrouw en/of zoons genieten van onze hobby, de Welshpony’s.

Hoe goed is je Twents?

Ik spreek dialect maar of het zuiver Twents is laat ik maar in het midden.

Reacties (0)