Interview met wethouder Eric Braamhaar

Dit item is verlopen op 31-05-2020.
Afbeelding wethouder Eric Braamhaar

Het is inmiddels een jaar geleden dat Eric Braamhaar wethouder werd van onze mooie gemeente.

Wij willen hem graag beter leren kennen en legden hem daarom een aantal vragen voor:

  1. Hoe gaat het met je? Momenteel ben ik op de weg terug van een hernia. Ik moet dus veel rusten en langzaam weer opbouwen: het kost tijd om te herstellen.
  2. Je bent nu bijna een jaar wethouder. Wat is het leukste wat je sindsdien gedaan hebt? Het mooiste is dat je direct in contact staat met mensen, zoals tijdens de lunch met de mantelzorgers. En dat er een nieuw sportpark in Enter is gekomen, daar word ik ook blij van.
  3. Is het glas half vol of half leeg? Ik ben positief ingesteld, dus bij mij is het glas altijd halfvol. Zelfs als het moeilijk wordt, zoals bij de bezuinigingen. Je kunt daarbij focussen op de negatieve kanten, maar het biedt ook kansen, die je kunt grijpen.
  4. Waar ben je opgegroeid? Hoe was het om daar op te groeien? Ik ben opgegroeid in Rijssen, in een prachtig, hecht gezin met vier zussen – ik was de enige zoon thuis. Mijn ouders stelden alles in het werk om ons te geven wat we nodig hadden, maar mijn vader was fabrieksarbeider, dus de bomen groeiden niet tot in de hemel.
  5. Heb je ooit gespiekt in een toets? Ja. Toen ik scheidsrechter was, hadden we twee keer per jaar een spelregeltoets. Dan zorgde ik wel dat ik in de buurt zat van mensen die goed op de hoogte waren van de spelregels, zodat ik bij twijfel mijn antwoord kon controleren bij de buren.
  6. Welke vorm van lichaamsbeweging is je favoriet? Voetballen en wielrennen natuurlijk, daar spendeer ik mijn vrije tijd aan. En af en toe ga ik ook hardlopen.
  7. Wat is je minst favoriete vervoermiddel? Dat is een moeilijke vraag. De fiets is mijn favoriete vervoermiddel, maar verder ligt het er maar net aan waar ik naartoe moet. Maar wandelen vind ik eigenlijk nooit leuk.
  8. Welke opmerking die je van een ander gehoord hebt, is je altijd bijgebleven en zal je nog lang bijblijven? Mijn vader zei altijd ‘er komen nog andere tijden’. Ik zeg dat nu ook nog wel eens tegen mijn dochters. Je moet altijd in je achterhoofd houden dat er ook mindere tijden kunnen komen.
  9. Welk klusje vind je echt vreselijk om te doen? Grasmaaien. Vandaar dat we kunstgras in de tuin hebben. En als je er heel snel langs heen rijdt, zie je het niet eens!
  10. Zou je zonder het internet kunnen leven? Nee, in deze tijd kan dat eigenlijk niet meer, je hebt internet gewoon nodig.

Reacties (0)