IJs voor basisschoolleerlingen, taart voor leerkrachten en pedagogisch medewerkers

Foto van burgemeester die ijsbonnen uitdeelt in een schoolklas

Dinsdagochtend 29 juni 2020 om half negen was burgemeester Doret Tigchelaar bij de Mariaschool in Wierden. Ze had een heerlijke taart bij zich voor de leerkrachten. Voor de leerlingen bracht ze een bon mee, voor een ijsje. Ze had een boodschap voor alle basisschoolleerlingen én voor iedereen die zich tijdens de lockdown heeft ingezet voor de noodopvang van kinderen.

Trots

“Wij willen de kinderen laten weten dat we trots op ze zijn”, vertelt burgemeester Doret Tigchelaar. “Het is een bizar schooljaar geweest, maar ze hebben het supergoed gedaan. Toen we allemaal thuis moesten blijven, hebben ze zich heel snel aangepast aan de nieuwe situatie, ook al was dat niet altijd leuk. En van de meesters en juffen hoorde ik dat alle kinderen goed gewerkt hebben. Dat vind ik knap.” Ook alle andere kinderen die een basisschool in Enter of Wierden bezoeken, kregen dinsdag op school een bon voor een ijsje.

Speciaal basisonderwijs

Voor kinderen die het speciaal basisonderwijs bezoeken, wordt het anders geregeld. Omdat de scholen voor speciaal onderwijs niet in onze gemeente staan, kunnen we de bonnen daar niet uitdelen. Daarom vragen we de ouders om ons een seintje te geven. Zij kunnen tot uiterlijk vrijdag 10 juli 2020 een ijsbon aanvragen voor hun kind:

ijsbon aanvragen (speciaal basisonderwijs) 

Dankbaar

Burgemeester Doret overhandigt taart aan directeur MariaschoolVoor de leerkrachten van de Mariaschool bracht de burgemeester een heerlijke taart mee. En de gemeente leverde ook een taart af op de andere basisscholen én op de kinderopvanglocaties die in samenwerking met de gemeente voor noodopvang hebben gezorgd.

Monique Mulder van de gemeente, verantwoordelijk voor de coördinatie van de noodopvang, vertelt waarom: “Leerkrachten en pedagogisch medewerkers hebben zich enorm flexibel getoond. Binnen een paar dagen was de eerste noodopvang geregeld en in de weken daarna hebben de scholen de opvangorganisaties steeds weer andere scenario’s moeten uitwerken. Een woord van dank is op zijn plek.”

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 9 en 14 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
a z e z o b a c u c u p u z a