Evenement organiseren? Maak een veiligheidsplan!

Dit item is verlopen op 01-02-2020.

Gaat u een (klein) evenement organiseren? Denk dan van te voren na over veiligheid. 

Ieder evenement, hoe klein ook, kan risico's met zich meebrengen. Daarom is het goed dat organisatoren van te voren nadenken over wat er kan gebeuren. Waar hangen de brandblussers? Kan de ambulance er nog langs? Wat gebeurt er als er meer mensen komen dan verwacht? Wie heeft er kennis van ehbo? Weet iedereen dat ook?

Veiligheidsplan

Ons advies is om altijd na te denken over de risico’s die een evenement met zich meebrengt, bijvoorbeeld door een veiligheidsplan te maken. Hoe uitgebreid dat moet zijn, is afhankelijk van het evenement. Soms volstaat een a4-tje met informatie, soms is er een volledig veiligheidsplan nodig om een vergunning te krijgen. Ook bevat een veiligheidsplan informatie die waardevol kan zijn voor de hulpdiensten.

Meer informatie over veiligheid bij evenementen

Op de website van de Veiligheidsregio Twente vindt u veel informatie over veiligheid bij evenementen in het algemeen en over het veiligheidsplan in het bijzonder. Handig is ook de lijst met thema’s waarmee u rekening moet houden als u een evenement organiseren – met bijbehorende tips en trucs. Zodat u niets vergeet.

www.vrtwente.nl/evenementen

Informatie over het organiseren van een evenement

Wilt u informatie over het organiseren van een evenement in onze gemeente? Kijk dan op www.wierden.nl/evenementen.

Reacties (0)