Een interview met burgemeester Henk Robben

Dit item is verlopen op 21-05-2020.
Afbeelding burgemeester Henk Robben

Vrijdag 24 mei 2019 neemt burgemeester Henk Robben afscheid, op de valreep nog een aantal vragen:

  1. Wat is het leukst van uw baan als burgemeester? De vele contacten met de inwoners. Als burgemeester kom je veel bij de mensen thuis en mensen delen hun ervaringen en belevenissen met je. Daardoor leer je veel over onze samenleving. Hetzelfde geldt voor de vele bezoeken aan de verenigingen uit onze gemeente. Er gebeurt enorm veel binnen onze gemeente door heel veel vrijwilligers. Dat vind ik waardevol en mooi om te zien.
  2. Wat gaat u absoluut niet missen als burgemeester? De voortdurende stroom van te lezen stukken en e-mail berichten.
  3. Had u ooit gedacht dat u burgemeester zou worden? Nee, dat had ik niet gedacht. Het was een ingeving die bij mij opkwam toen ik 4 jaar raadslid was geweest. Mijn eerste sollicitatiebrief leidde meteen tot de voordracht in de gemeente Wierden.
  4. Waar bent u trots op? Op de vele positieve reacties die ik kreeg en krijg nu ik ga stoppen. Dat is erg leuk en geeft een goed gevoel.
  5. Met wie wilt u ooit nog wel eens een biertje drinken? Met Arjen Robben, mijn verre achterneef. Hij stopt nu ook bij Bayern en zoekt een nieuwe uitdaging. Ik zou graag eens met hem praten over zijn en mijn loopbaan en onze (verre) familieband.
  6. Maak een keuze Drenthe of Overijssel, u moet kiezen en waarom? Dat is een onmogelijke keuze. Mijn roots liggen immers in Drenthe, maar inmiddels ben ik geworteld in Overijssel en ook mijn vrouw Annemiek komt uit Overijssel (Vollenhove). Vooruit, dan maar Overijssel. We blijven er wonen, heeft een mooi afwisselend landschap en er wonen veel aardige mensen.
  7. Waar kunnen wij u ’s nacht wakker voor maken? Voor goede Nederlandstalige muziek van André Hazes, Daniël Lohues, Normaal etc.
  8. Wat is de belangrijkste/mooiste les die u ooit hebt geleerd? De belangrijkste lessen heb ik geleerd door te leven, te doen en fouten te maken. Een belangrijke/mooie drijfveer voor mij was en is om anderen de ruimte te geven. Niet zelf op de voorgrond willen staan maar anderen, zoals kinderen of collega’s,  stimuleren uit te blinken.

Reacties (0)