Doret Tigchelaar-van Oene voorgedragen als nieuwe burgemeester

Dit is bekendgemaakt tijdens de raadsvergadering op dinsdag 23 april.

De gemeenteraad van Wierden heeft dinsdagavond 23 april 2019 mevrouw D.J. Tigchelaar - van Oene (58 jaar, WD) voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Wierden. Mevrouw Tigchelaar is in de periode 2014-2018 wethouder in de gemeente Hattem geweest en is momenteel mede-eigenaar van een organisatiebureau.

Doret Tigchelaar heeft zich doen kennen als een warme, innemende maar ook krachtige persoonlijkheid. Ze heeft daarbij een open en hartelijke houding. De gemeente Wierden is gewend aan een burgemeester die echt het boegbeeld is, een herkenbare burgemeester, die zich gemakkelijk beweegt in groepen en voor iedereen toegankelijk en aanspreekbaar is. Doret Tigchelaar zal daaraan voldoen. Ook heeft ze een goed netwerk waarbij de verwachting gerechtvaardigd lijkt dat ze in staat zal zijn de gemeente Wierden "op de kaart" te zetten.

De vertrouwenscommissie, bestaande uit de (vice-)fractievoorzitters J.A.M. Woolderink (NEW), A.W.F. Egberts (CDA), C. van Dijk (ChristenUnie), F.R.B.M. Slagers-Bekhuis (PPW), H.H.F.J. Ekkelenkamp-Assink (WD) en als adviseur wethouder J.H. Coes, heeft in de afgelopen maanden de raadsvoordracht voorbereid op basis van de op 29 januari 2019 door de gemeenteraad vastgestelde profielschets.

De voordracht wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, teneinde de kroonbenoeming mogelijk te maken. De benoeming is pas definitief, zodra het Koninklijk Besluit daartoe getekend is. De gemeenteraad gaat ervan uit dat Doret Tigchelaar per 17 juni 2019 als nieuwe burgemeester van de gemeente Wierden zal kunnen aantreden.

Reacties (1)

Door Egberts Roelofs, 12 07 2019 om 22:26
Onze nieuwe burgemeester is een juweeltje

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 11 en 10 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
e t u k a v a d a n a q o j u