College akkoord met plan voor herinrichting drie Wierdense straten

De Karel Doormanstraat, M.H. Trompstraat en de J. Evertsenstraat in Wierden worden opnieuw ingericht.

De riolering in deze straten is aan vervanging toe en dat was voor de gemeente het moment om ook de inrichting van de straten, in overleg met omwonenden, kritisch te bekijken. Om de snelheid van automobilisten af te remmen, worden er een aantal drempels geplaatst. Op de kruising Karel Doormanstraat, M.H. Trompstraat en J. Evertsenstraat komt een drempel en op de kruisingen met de Dokter G.H. Beensweg worden drempelplateaus aangelegd. Daarnaast wordt er in alle straten nieuwe verlichting geplaatst.

In de Karel Doormanstraat worden de parkeervakken verbreed. De vuilniswagen staat daar vanwege de smalle doorgang regelmatig vast. Door de parkeervakken te verbreden ontstaat er meer ruimte op de rijbaan zodat de vuilniswagen zonder problemen de containers kan legen. In de M.H. Trompstraat en de J. Evertsenstraat blijft de inrichting gelijk.

Samen met de bewoners                                                                             

In verschillende bijeenkomsten hebben gemeente en bewoners gesproken over de werkzaamheden en mogelijk nieuwe inrichting van de drie straten. In die bijeenkomsten kwam duidelijk naar voren dat de bewoners verbreding van de straten niet zagen zitten waarna de eerste conceptplannen zijn aangepast. Nu de plannen definitief zijn, is het de bedoeling om in de zomer van 2019 van start te gaan met de werkzaamheden.

Reacties (0)

Plaats een reactie op onze website

Voer de letters in die onder de cijfers 15 en 10 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
o k u r e g i f e h i q i w e