Bladkorven vanaf half oktober weer geplaatst

Dit item is verlopen op 10-02-2020.

De herfst is weer begonnen: tijd voor de bladkorf!

De herfst doet zijn intrede en daarmee vallen ook de bladeren weer van de bomen. Daarom plaatst de gemeente vanaf 14 oktober weer bladkorven. In totaal worden er zestig bladkorven geplaatst in Wierden en Enter.

Vorig jaar hebben we, vanwege de herintroductie van de bladkorf, u gevraagd naar geschikte locaties. U gaf volop gehoor aan onze oproep, waardoor er een goede verdeling van bladkorven is ontstaan. Er zijn daarom nauwelijks veranderingen in de locaties ten opzichte van vorig jaar. Voor de dichtstbijzijnde locatie bij u in de buurt, kunt u kijken op www.wierden.nl/bladkorf. Het is dit jaar niet mogelijk om nieuwe locaties aan te vragen.

Alleen voor blad

Misschien ten overvloede maar: bladkorven zijn bedoeld voor blad van bomen uit openbare plantsoenen. Indien er andere soorten afval, zoals takken, tuinafval of vuilniszakken in gedumpt wordt, zijn wij genoodzaakt de korf of korven weer te verwijderen. Afhankelijk van de hoeveelheid blad dat valt, worden de korven regelmatig geleegd.

Afvalbrengpunt

Aanvullend op de bladkorven, kunt u vanaf dinsdag 15 oktober tot en met 31 maart 2020 uw snoeihout en bladeren gratis naar het afvalbrengpunt brengen. Wilt u ander groenafval, zoals plantenresten, coniferen, naaldhout (zoals kerstdennen), stobben en wortels wegbrengen, dan moet u wel gewoon betalen. Kijk voor de exacte kosten en openingstijden op www.twentemilieu.nl/wierden.

Reacties (1)

Door K. de Vries, 01 10 2019 om 10:00
Wilt u de bladkorf, die vorig jaar geplaatst is voor de herv kerk in Enter, nu plaatsen op het stukje gras, hoek Dorpsstraat - Reggedal vg K. de Vries namens herv gem Enter