3 september informatieavond over nieuw zorgcomplex voor mensen met dementie op Zuidbroek

Dit item is verlopen op 21-01-2020.

Op het Zuidbroek in Wierden komt een woon-zorgvoorziening voor mensen met geheugenverlies.

In het nieuw te bouwen complex is ruimte voor in totaal 20 bewoners. De nieuwe instelling van zorgaanbieder Dagelijks Leven wordt naar verwachting eind van dit jaar geopend.

Het aantal ouderen met geheugenverlies neemt gestaag toe in de gemeente Wierden. Om er voor te zorgen dat deze mensen in Wierden kunnen blijven wonen, is er behoefte aan meer passende huisvesting. Zorgaanbieder Dagelijks Leven is gespecialiseerd in de zorg voor mensen met geheugenverlies in kleinschalige woonvoorzieningen zoals op Zuidbroek gerealiseerd wordt.

“Wij vinden het belangrijk dat iedereen in onze gemeente een passende woning kan vinden. Het is daarom heel mooi dat er voor mensen met dementie extra woongelegenheid wordt gerealiseerd in Wierden”, vindt wethouder Johan Coes.

Informatieavond

Dagelijks Leven nodigt belangstellenden uit voor een informatieavond op 3 september om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) in het Ontmoetingscentrum aan de Spoorstraat 7 in Wierden. Meer informatie over Dagelijks Leven kunt u vinden op https://www.dagelijks-leven.nl/.

Reacties (0)