14 november 2019 gratis training 'GOED omgaan met dementie'

Dit item is verlopen op 15-11-2019.
14 november training 'goed omgaan met dementie' in Enter

Gratis training voor inwoners van de gemeente Wierden

Eén op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Omdat we steeds ouder worden, gaat het om steeds meer mensen. Dat betekent dat we steeds vaker te maken krijgen met mensen met dementie. Daarom bieden wij een training ‘goed omgaan met dementie’ aan.

Op 14 november 2019 wordt er in De Waarf in Enter een training ‘GOED omgaan met dementie’ gegeven voor inwoners van de gemeente Wierden.

  • Datum: 14 november 2019
  • Tijd: 18.30-21.00 uur (inloop vanaf 18.00 uur)
  • Locatie: Enterse Waarf (Werfstraat 19 in Enter)

Wilt u komen? Dan kunt u zich direct aanmelden:

Aanmelden

Over de training in Enter

De training wordt gegeven door trainers van SamenDementievriendelijk en is interessant voor iedereen die in contact kankomen met mensen met dementie: in familie, buurt, vrijwilligerswerk of ergens anders. Eigenlijk voor iedereen dus. In tweeëneenhalf uur leren deelnemers dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen. Bijvoorbeeld op straat of in de bibliotheek.

Online training

Kunt u niet komen op 14 november? Dan kunt u gratis een online training volgen. In slechts 15 minuten leeft u de belangrijkste signalen van dementie te herkennen en er op een goede manier mee om te gaan. Deze training vindt u op https://samendementievriendelijk.nl/trainingsaanbod

Waarom bieden wij deze training aan?

De gemeente biedt de gratis training aan omdat steeds meer mensen dementie krijgen. Eén op de vijf Nederlanders krijgt deze ziekte. Door de vergrijzing zal het totale aantal mensen met dementie de komende twintig jaar verdubbelen. Daarom wil Wierden een dementievriendelijke gemeente zijn, waar mensen met dementie geaccepteerd worden en hulp krijgen als ze het even niet meer weten. Wij hopen dan ook dat veel mensen deze training gaan volgen, in het gemeentehuis of online.

Vragen?

Heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij het Zorgloket.

Reacties (1)

Door Marieke Noltes, 06 11 2019 om 09:55
Geachte heer, mevrouw,
Wij. Willen ons aanmelden voor de training “Goed omgaan met dementie”, echter de aanmeld knop werkt niet.
Daarom meld ik ons (Hans Pees en Marieke Noltes) via deze weg aan.
Met vriendelijke groet,
Marieke Noltes